Sidebar

29
vr, mei

De collectieve zorgverzekering van de gemeente

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Voor mensen met veel zorgkosten en een laag inkomen

053 Enschede Maatschappij - Vóór 1 januari 2019 kunt u weer kiezen welke zorgverzekering u volgend jaar afsluit. Speciaal voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente Enschede, in samenwerking met Menzis, een collectieve zorgverzekering samengesteld. Deze zorgverzekering heet Garant Verzorgd en bestaat uit een basisverzekering èn aanvullende verzekering met ruime vergoedingen. Het verzekeringspakket is uitgebreider dan het standaardpakket bij de meeste verzekeraars.

Kies een pakket dat bij u past

Als u zich via de gemeente Enschede verzekert, is er altijd een pakket dat aansluit bij uw behoefte. U kunt kiezen uit drie aanvullende verzekeringen, GarantVerzorgd 1, 2 en 3 èn drie tandarts-verzekeringen. Alle informatie over de pakketten kunt u vinden op www.gezondverzekerd.nl/menzis.

Voor wie?

Pakket Garant Verzorgd 1 en 2 is beschikbaar voor mensen met een inkomen tot maximaal 110% van het sociaal minimum. Pakket Garant Verzorgd 3 is ook beschikbaar voor mensen met een inkomen tot 120%. De hoogte van deze bedragen kunt u vinden op www.gezondverzekerd.nl/menzis.

Uw voordeel

De eigen bijdrage op geregistreerde medicijnen wordt in de Garant Verzorgd 2 (100 euro) en 3 (100%) vergoed. Bij de apotheker komt u niet voor extra kosten te staan.

De eigen bijdrage die u moet betalen voor het gebruik van WMO voorzieningen, worden vergoed vanuit uw zorgverzekering.

Bril zonder bijbetaling (verschillende segmenten afhankelijk van pakket) bij gecontracteerde aanbieders en extra vergoeding bij de aanschaf van een hoortoestel.

Verschillende vergoedingen wanneer u wilt werken aan uw gezondheid (sport medisch advies, leefstijl, dieetkosten).

Verplicht eigen risico verzekeren of gespreid betalen

Kiest u voor de Garant Verzorgd 3 dan is uw verplichte eigen risico meeverzekerd: er wordt geen eigen risico meer bij u in rekening gebracht. Let op! U kunt niet kiezen voor vrijwillige verhoging van het eigen risico. U kunt er bij Menzis ook voor kiezen uw eigen risico gespreid te betalen. Deze service kunt u aanvragen via www.menzis.nl/mijnmenzis. U kunt ook bellen naar 088 222 40 40.

Directe inhouding en betaling van de premie aan zorgverzekeraar

Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan wordt in principe uw premie rechtstreeks van uw uitkering ingehouden en overgemaakt aan Menzis. U heeft hier geen omkijken meer naar. Heeft u een achterstand met betalen van uw zorgverzekering? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar om hierover afspraken te maken. Bij een betalingsachterstand kunt u niet overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

U kunt overstappen tot 1 januari 2019

Dit kan digitaal via de website gezondverzekerd.nl/menzis.
Telefonisch via de OverstapCoach van Menzis, tel. 088 222 40 80, (maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 21.00 uur)

U kun ook langsgaan bij de Menzis winkel voor vragen over de collectieve zorgverzekering van de gemeente en hulp bij het overstappen. U vindt de Menzis winkel aan de Ruyterlaan 25 in Enschede. Deze is geopend van maandag t/m vrijdag 8:30 uur - 17:00 uur.

Vitamines & Supplementen r