Sidebar

29
vr, mei

Inschrijving Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds geopend

Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Fonds ter bevordering van sociale en economische groei in Twente en de Achterhoek

Bierbrouwer Grolsch heeft de inschrijving voor het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds 2019 geopend. Initiatieven die bijdragen aan de sociale en economische groei in de regio’s Twente en de Achterhoek kunnen zich tot en met 31 maart 2019 aanmelden. De initiatieven worden beoordeeld op ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid, karakter, vakmanschap en meesterschap. 

Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds

Dat Vakmanschap Meesterschap is, weten ze bij Grolsch natuurlijk al jaren. Ter gelegenheid van het 400 jarig bestaan besloot Grolsch deze wijsheid met de regio te delen en vakmanschap actief te promoten. Zo ontstond in 2015 het ‘Vakmanschap is Meesterschap Fonds’ met als doel sociaal en economische groei in de thuisregio’s te bevorderen. Jaap Hulshof, Manager Corporate Sponsoring en Events van Grolsch: “Grolsch hecht groot belang aan enerzijds karakter, meesterschap en ondernemerschap, en anderzijds aan duurzaamheid in de breedste zin. Duurzaamheid gaat namelijk over meer dan alleen het milieu, het gaat ook over mens en maatschappij. We willen graag een positieve bijdrage leveren aan de wereld om ons heen.”

Gehonoreerde projecten

Het zal in 2019 de vijfde keer zijn dat Grolsch lokale projecten door middel van het fonds gaat ondersteunen. Resto van Harte, die al meer dan 13 jaar de eettafel als middel tot ontmoeting en verbinding in een buurt of wijk inzet en de Zomerondernemer Twente, die jongeren tussen de 15-22 jaar helpt om een onderneming op te starten in de zomervakantie, behoren tot de gehonoreerde projecten van afgelopen jaar. Alsmede ook het project ‘aandacht en ambacht’ van Around the Corner dat in 2018 ook een bijdrage in ontvangst mocht nemen. Het project dat op duurzame wijze pure en ambachtelijke producten voor ‘thuis’ produceert en hier mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bij betrekt past precies bij de eigenschappen die Grolsch wil stimuleren.

Meer informatie over het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds, de criteria, de beoordelingsprocedure, voorgaande projecten en de inschrijving is te raadplegen via www.koninklijkegrolsch.nl. Projecten kunnen tot en met 31 maart 2019 worden ingediend. De gehonoreerde projecten worden tijdens de Grolsch Vakmanschap is Meesterschap avond in mei 2019 bekendgemaakt.

Bijdragen aan sociaal en economische groei in de regio

Het leveren van een bijdrage aan de sociaal en economische groei in de regio is één van de doelstellingen die Grolsch nastreeft in het kader van duurzaam en verantwoord ondernemen. De centrale gedachte achter de duurzaamheidsstrategie van Grolsch is: als het met de wereld om ons heen goed gaat, dan gaat het met Grolsch ook goed. De focus ligt daarbij op samenwerking met overheden, bedrijven en de samenleving.

 

Voor 2020 heeft Grolsch ambitieuze doelen opgesteld die bijdragen aan:

  • Stimuleren van sociale en economische groei;
  • Bevorderen van verantwoord alcoholgebruik;
  • Veiligstellen van de beschikbaarheid van water en reduceren van het gebruik ervan;
  • Reduceren van CO2 uitstoot en afval.

Op verschillende plekken in de stad werk aan de weg.

053 Enschede Politiek Maatschappij - Werken aan de weg brengt helaas ongemak met zich mee. Door de werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, proberen we (Gemeente Enschede)de overlast tot een minimum te beperken.

Lees meer...

Laat je niet onaangenaam verrassen….

053 Enschede Maatschappij/Politiek/Duurzaamheid – Officieel is het zo dat men vanaf maandag 16 maart overdag nog maar 100 kilometer per uur mogen rijden. Jammer genoeg geldt dat ook voor alle Enschedese automobilisten die echter extra op hun hoede moeten zijn omdat het best zo kan zijn dat de nieuwe snelheidsregel eerder ingaat op de A35.

Lees meer...

Houd daklozen warm

Slapen op de Oude Markt
053 Enschede Maatschappij/Evenement/Politiek - Wil je eens iets anders? Kom dan in de nacht van 14 op 15 maart slapen op de Oude Markt en laat je voor de verandering in je slaapzak eens omringen door al die diehards die door omstandigheden geen dak boven het hoofd hebben en aldus noodgedwongen, helaas ook vaak dagelijks de nachtelijke koude moeten trotseren.

Lees meer...

Grolsch gaat voor zero-waste

Resultaten Grolsch Duurzaam & Verantwoord Ondernemen 2019 online beschikbaar 

053 Enschede Economie Duurzaamheid - Bierbrouwer Grolsch hergebruikt maar liefst 99,8% van haar brouwerij afval. Met verschillende projecten rondom verpakkingen, draagtrays en drinkbekers heeft Grolsch in 2019 opnieuw concrete en zichtbare stappen gezet op weg naar een zero-waste brouwerij.

Lees meer...

Biermerk Kornuit kiest voor duurzame POS-materialen

Schone Healthy Seas sokken bij krat Kornuit

Lees meer...

Twente Mobiel en SMART bundelen krachten

Verkeerscamera’s Twente Mobiel nu ook beschikbaar via SMART-app.

Lees meer...

Geen Nieuwsjaarsduik in Enschede, maar wel in Hulsbeek

053 Enschede Evenementen – Wat jammer, wat jammer, géén Nieuwjaarsduik in Enschede. Gelukkig kun je met je Unox-muts wel een frisse duik nemen op een aantal locaties in de buurt zoals bijvoorbeeld in Hulsbeek waar je ná je heldhaftige koude plons ook nog eens kunt genieten van een lekkere portie snert.  

Lees meer...

Collectiepresentatie van Rijksmuseum Twenthe

053Enschede Kunst/Cultuur - Ars longa, vita brevis, ofwel ‘de kunst is lang, het leven kort’, betreft een collectiepresentatie van het Rijksmuseum Twenthe, met als thema ‘De menselijke conditie’.
Het Rijksmuseum heeft negen kunstenaars uitgenodigd om ieder een eigen zaal in te richten en daarbij gebruik te maken van de museumcollectie in relatie tot een nieuw of bestaand werk van de kunstenaar. Zo zijn er in totaal negen elkaar opvolgende kabinetten ontstaan waarin de kunstenaars met hun installaties het verhaal van ‘La condition humaine’ vertellen, de menselijke conditie in de 21ste eeuw.

Lees meer...

Wedstrijd met € 2.500 euro voor de mooiste parel

053Enschede/Hof van Twente Evenement - De P10 daagt ‘parelkwekers’ uit te laten zien hoe levendig en bruisend het platteland is. Het netwerk van grote plattelandsgemeenten geeft met deze wedstrijd weer een bijzondere invulling aan de jaarlijkse Henk Aalderink-prijs.

Lees meer...

Oude nesten eikenprocessierups kunnen nog steeds overlast geven

053 Enschede Gezondheid - De overlastperiode van de eikenprocessierups (mei, juni, juli) is nog niet begonnen. Toch kunnen oude achtergebleven nesten nog voor overlast zorgen.

Lees meer...

Dameszwemmen in Enschede

053 Enschede Sport - Deze avond is speciaal voor dames en meisjes en er is uitsluitend vrouwelijk personeel aanwezig. Tijdens de zwemavonden worden er regelmatig extra activiteiten aangeboden zoals bewegen op muziek.

Lees meer...