Sidebar

29
vr, mei

Twente Mobiel en SMART bundelen krachten

Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Verkeerscamera’s Twente Mobiel nu ook beschikbaar via SMART-app.

053 Enschede Economie - De gemeente Enschede en Twente Mobiel werken al jaren samen om reisgedrag van forenzen zo slim en duurzaam mogelijk te maken. De volgende stap die ze daarin nemen is het combineren van twee succesvolle producten: de verkeerscamera’s van Twente Mobiel en de SMART-app van de gemeente Enschede. De Enschedese wethouder Jurgen van Houdt is enthousiast over de samenwerking: “SMART heeft al veel te bieden voor fietsers en door deze uitbreiding helpen we ook automobilisten om zo duurzaam en slim mogelijk te reizen.”


Verkeerscamera’s

Op 14 drukke verkeerspunten in Twente hangen camera’s die live uitzenden. Automobilisten kunnen de beelden voor vertrek bekijken en bepalen of ze op pad gaan, later vertrekken of bijvoorbeeld een andere route of de fiets nemen. “In Twente is de spitsperiode maar een korte periode hevig. Een oplossing is spreiding van de vertrektijden buiten de spits. Op basis van de beelden van de verkeerscamera’s kan de automobilist besluiten later te vertrekken in plaats van ongeïnformeerd de weg op te gaan,” aldus Matty Plante, Projectleider Twente Mobiel.

 

SMART-app

De app SMART Mobiliteit is een handige, gratis app die helpt slimmer en bewuster van, naar en in Twente te reizen. Met SMART zijn punten te verdienen. SMART gebruikers sparen een punt per gefietste of gelopen kilometer. Door mee te doen aan, uitdagingen zijn meer punten te verzamelen. Deze punten kunnen bij lokale ondernemers omgewisseld worden voor korting. Daarnaast krijgen fietsers met de SMART-app sneller groen bij de verkeerslichten nu al op de Hengelosestraat en Gronausestraat in Enschede.

 

Twente Mobiel

Twente Mobiel helpt werkgevers bij effectief mobiliteitsbeleid door het geven van advies, ondersteuning en samen realiseren van acties en projecten. Samen streven ze naar slimme en duurzame mobiliteit in de regio. Mogelijke projecten n zijn: stimulering van het fietsgebruik, openbaar vervoer, carpoolen of flexibel werken (thuiswerken). Zo wordt het woon-werkverkeer groener, goedkoper en gezonder. Twente Mobiel onderscheidt vier belangrijke thema’s: kostenbeheersing, duurzaamheid, gezondheid en bereikbaarheid.

Op verschillende plekken in de stad werk aan de weg.

053 Enschede Politiek Maatschappij - Werken aan de weg brengt helaas ongemak met zich mee. Door de werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, proberen we (Gemeente Enschede)de overlast tot een minimum te beperken.

Lees meer...

Laat je niet onaangenaam verrassen….

053 Enschede Maatschappij/Politiek/Duurzaamheid – Officieel is het zo dat men vanaf maandag 16 maart overdag nog maar 100 kilometer per uur mogen rijden. Jammer genoeg geldt dat ook voor alle Enschedese automobilisten die echter extra op hun hoede moeten zijn omdat het best zo kan zijn dat de nieuwe snelheidsregel eerder ingaat op de A35.

Lees meer...

Houd daklozen warm

Slapen op de Oude Markt
053 Enschede Maatschappij/Evenement/Politiek - Wil je eens iets anders? Kom dan in de nacht van 14 op 15 maart slapen op de Oude Markt en laat je voor de verandering in je slaapzak eens omringen door al die diehards die door omstandigheden geen dak boven het hoofd hebben en aldus noodgedwongen, helaas ook vaak dagelijks de nachtelijke koude moeten trotseren.

Lees meer...

Grolsch gaat voor zero-waste

Resultaten Grolsch Duurzaam & Verantwoord Ondernemen 2019 online beschikbaar 

053 Enschede Economie Duurzaamheid - Bierbrouwer Grolsch hergebruikt maar liefst 99,8% van haar brouwerij afval. Met verschillende projecten rondom verpakkingen, draagtrays en drinkbekers heeft Grolsch in 2019 opnieuw concrete en zichtbare stappen gezet op weg naar een zero-waste brouwerij.

Lees meer...

Biermerk Kornuit kiest voor duurzame POS-materialen

Schone Healthy Seas sokken bij krat Kornuit

Lees meer...

Twente Mobiel en SMART bundelen krachten

Verkeerscamera’s Twente Mobiel nu ook beschikbaar via SMART-app.

Lees meer...

Geen Nieuwsjaarsduik in Enschede, maar wel in Hulsbeek

053 Enschede Evenementen – Wat jammer, wat jammer, géén Nieuwjaarsduik in Enschede. Gelukkig kun je met je Unox-muts wel een frisse duik nemen op een aantal locaties in de buurt zoals bijvoorbeeld in Hulsbeek waar je ná je heldhaftige koude plons ook nog eens kunt genieten van een lekkere portie snert.  

Lees meer...

Collectiepresentatie van Rijksmuseum Twenthe

053Enschede Kunst/Cultuur - Ars longa, vita brevis, ofwel ‘de kunst is lang, het leven kort’, betreft een collectiepresentatie van het Rijksmuseum Twenthe, met als thema ‘De menselijke conditie’.
Het Rijksmuseum heeft negen kunstenaars uitgenodigd om ieder een eigen zaal in te richten en daarbij gebruik te maken van de museumcollectie in relatie tot een nieuw of bestaand werk van de kunstenaar. Zo zijn er in totaal negen elkaar opvolgende kabinetten ontstaan waarin de kunstenaars met hun installaties het verhaal van ‘La condition humaine’ vertellen, de menselijke conditie in de 21ste eeuw.

Lees meer...

Wedstrijd met € 2.500 euro voor de mooiste parel

053Enschede/Hof van Twente Evenement - De P10 daagt ‘parelkwekers’ uit te laten zien hoe levendig en bruisend het platteland is. Het netwerk van grote plattelandsgemeenten geeft met deze wedstrijd weer een bijzondere invulling aan de jaarlijkse Henk Aalderink-prijs.

Lees meer...

Oude nesten eikenprocessierups kunnen nog steeds overlast geven

053 Enschede Gezondheid - De overlastperiode van de eikenprocessierups (mei, juni, juli) is nog niet begonnen. Toch kunnen oude achtergebleven nesten nog voor overlast zorgen.

Lees meer...

Dameszwemmen in Enschede

053 Enschede Sport - Deze avond is speciaal voor dames en meisjes en er is uitsluitend vrouwelijk personeel aanwezig. Tijdens de zwemavonden worden er regelmatig extra activiteiten aangeboden zoals bewegen op muziek.

Lees meer...