Sidebar

29
vr, mei

De collectieve zorgverzekering van de gemeente

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Voor mensen met veel zorgkosten en een laag inkomen

053 Enschede Maatschappij - Vóór 1 januari 2019 kunt u weer kiezen welke zorgverzekering u volgend jaar afsluit. Speciaal voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente Enschede, in samenwerking met Menzis, een collectieve zorgverzekering samengesteld. Deze zorgverzekering heet Garant Verzorgd en bestaat uit een basisverzekering èn aanvullende verzekering met ruime vergoedingen. Het verzekeringspakket is uitgebreider dan het standaardpakket bij de meeste verzekeraars.

Kies een pakket dat bij u past

Als u zich via de gemeente Enschede verzekert, is er altijd een pakket dat aansluit bij uw behoefte. U kunt kiezen uit drie aanvullende verzekeringen, GarantVerzorgd 1, 2 en 3 èn drie tandarts-verzekeringen. Alle informatie over de pakketten kunt u vinden op www.gezondverzekerd.nl/menzis.

Voor wie?

Pakket Garant Verzorgd 1 en 2 is beschikbaar voor mensen met een inkomen tot maximaal 110% van het sociaal minimum. Pakket Garant Verzorgd 3 is ook beschikbaar voor mensen met een inkomen tot 120%. De hoogte van deze bedragen kunt u vinden op www.gezondverzekerd.nl/menzis.

Uw voordeel

De eigen bijdrage op geregistreerde medicijnen wordt in de Garant Verzorgd 2 (100 euro) en 3 (100%) vergoed. Bij de apotheker komt u niet voor extra kosten te staan.

De eigen bijdrage die u moet betalen voor het gebruik van WMO voorzieningen, worden vergoed vanuit uw zorgverzekering.

Bril zonder bijbetaling (verschillende segmenten afhankelijk van pakket) bij gecontracteerde aanbieders en extra vergoeding bij de aanschaf van een hoortoestel.

Verschillende vergoedingen wanneer u wilt werken aan uw gezondheid (sport medisch advies, leefstijl, dieetkosten).

Verplicht eigen risico verzekeren of gespreid betalen

Kiest u voor de Garant Verzorgd 3 dan is uw verplichte eigen risico meeverzekerd: er wordt geen eigen risico meer bij u in rekening gebracht. Let op! U kunt niet kiezen voor vrijwillige verhoging van het eigen risico. U kunt er bij Menzis ook voor kiezen uw eigen risico gespreid te betalen. Deze service kunt u aanvragen via www.menzis.nl/mijnmenzis. U kunt ook bellen naar 088 222 40 40.

Directe inhouding en betaling van de premie aan zorgverzekeraar

Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan wordt in principe uw premie rechtstreeks van uw uitkering ingehouden en overgemaakt aan Menzis. U heeft hier geen omkijken meer naar. Heeft u een achterstand met betalen van uw zorgverzekering? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar om hierover afspraken te maken. Bij een betalingsachterstand kunt u niet overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

U kunt overstappen tot 1 januari 2019

Dit kan digitaal via de website gezondverzekerd.nl/menzis.
Telefonisch via de OverstapCoach van Menzis, tel. 088 222 40 80, (maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 21.00 uur)

U kun ook langsgaan bij de Menzis winkel voor vragen over de collectieve zorgverzekering van de gemeente en hulp bij het overstappen. U vindt de Menzis winkel aan de Ruyterlaan 25 in Enschede. Deze is geopend van maandag t/m vrijdag 8:30 uur - 17:00 uur.

Op verschillende plekken in de stad werk aan de weg.

053 Enschede Politiek Maatschappij - Werken aan de weg brengt helaas ongemak met zich mee. Door de werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, proberen we (Gemeente Enschede)de overlast tot een minimum te beperken.

Lees meer...

Laat je niet onaangenaam verrassen….

053 Enschede Maatschappij/Politiek/Duurzaamheid – Officieel is het zo dat men vanaf maandag 16 maart overdag nog maar 100 kilometer per uur mogen rijden. Jammer genoeg geldt dat ook voor alle Enschedese automobilisten die echter extra op hun hoede moeten zijn omdat het best zo kan zijn dat de nieuwe snelheidsregel eerder ingaat op de A35.

Lees meer...

Houd daklozen warm

Slapen op de Oude Markt
053 Enschede Maatschappij/Evenement/Politiek - Wil je eens iets anders? Kom dan in de nacht van 14 op 15 maart slapen op de Oude Markt en laat je voor de verandering in je slaapzak eens omringen door al die diehards die door omstandigheden geen dak boven het hoofd hebben en aldus noodgedwongen, helaas ook vaak dagelijks de nachtelijke koude moeten trotseren.

Lees meer...

Grolsch gaat voor zero-waste

Resultaten Grolsch Duurzaam & Verantwoord Ondernemen 2019 online beschikbaar 

053 Enschede Economie Duurzaamheid - Bierbrouwer Grolsch hergebruikt maar liefst 99,8% van haar brouwerij afval. Met verschillende projecten rondom verpakkingen, draagtrays en drinkbekers heeft Grolsch in 2019 opnieuw concrete en zichtbare stappen gezet op weg naar een zero-waste brouwerij.

Lees meer...

Biermerk Kornuit kiest voor duurzame POS-materialen

Schone Healthy Seas sokken bij krat Kornuit

Lees meer...

Twente Mobiel en SMART bundelen krachten

Verkeerscamera’s Twente Mobiel nu ook beschikbaar via SMART-app.

Lees meer...

Geen Nieuwsjaarsduik in Enschede, maar wel in Hulsbeek

053 Enschede Evenementen – Wat jammer, wat jammer, géén Nieuwjaarsduik in Enschede. Gelukkig kun je met je Unox-muts wel een frisse duik nemen op een aantal locaties in de buurt zoals bijvoorbeeld in Hulsbeek waar je ná je heldhaftige koude plons ook nog eens kunt genieten van een lekkere portie snert.  

Lees meer...

Collectiepresentatie van Rijksmuseum Twenthe

053Enschede Kunst/Cultuur - Ars longa, vita brevis, ofwel ‘de kunst is lang, het leven kort’, betreft een collectiepresentatie van het Rijksmuseum Twenthe, met als thema ‘De menselijke conditie’.
Het Rijksmuseum heeft negen kunstenaars uitgenodigd om ieder een eigen zaal in te richten en daarbij gebruik te maken van de museumcollectie in relatie tot een nieuw of bestaand werk van de kunstenaar. Zo zijn er in totaal negen elkaar opvolgende kabinetten ontstaan waarin de kunstenaars met hun installaties het verhaal van ‘La condition humaine’ vertellen, de menselijke conditie in de 21ste eeuw.

Lees meer...

Wedstrijd met € 2.500 euro voor de mooiste parel

053Enschede/Hof van Twente Evenement - De P10 daagt ‘parelkwekers’ uit te laten zien hoe levendig en bruisend het platteland is. Het netwerk van grote plattelandsgemeenten geeft met deze wedstrijd weer een bijzondere invulling aan de jaarlijkse Henk Aalderink-prijs.

Lees meer...

Oude nesten eikenprocessierups kunnen nog steeds overlast geven

053 Enschede Gezondheid - De overlastperiode van de eikenprocessierups (mei, juni, juli) is nog niet begonnen. Toch kunnen oude achtergebleven nesten nog voor overlast zorgen.

Lees meer...

Dameszwemmen in Enschede

053 Enschede Sport - Deze avond is speciaal voor dames en meisjes en er is uitsluitend vrouwelijk personeel aanwezig. Tijdens de zwemavonden worden er regelmatig extra activiteiten aangeboden zoals bewegen op muziek.

Lees meer...